Het concept People-places

People-places is meer dan een aanbieder van flexibele vergader- en/of kantoorruimtes. Het is een plek waar je als ambitieuze ondernemer flexibel kunt werken in een professionele werkomgeving en tegelijkertijd in contact kunt komen met andere ondernemers.

Als ZZP’er maak je deel uit van een community, waarin je werkruimtes deelt met ‘kantoorcollega’s’ en daarmee sociaal contact onderhoudt. Daarnaast is het mogelijk om flexibel te werken op verschillende locaties in Nederland, met behoud van je eigen bedrijfsidentiteit. Zo wordt het gevoel van binnenkomen bij “je eigen kantoor” continue behouden door de weergave van je eigen bedrijfslogo en de ontvangst door de gastheer/gastvrouw. Dit alles is mogelijk door de samenwerking van verschillende locaties binnen de people-places formule. Tevens kunnen je overal eenvoudig afrekenen met behulp van iDEAL, factuur, creditcard of achteraf per pin bij de balie.
 
Community
Op dit moment vereenzamen ZZP’ers vaak, omdat ze in afgesloten ruimtes werken en geen/nauwelijks contact hebben met andere mensen. De insteek van people-places is om een community te vormen, waar gebruikers zich verbonden mee voelen en graag naar toe gaan om hun vak uit te oefenen. Contact tussen de ondernemers wordt gestimuleerd door gemeenschappelijke plaza’s, waar de gebruikers gezamenlijk kunnen lunchen of een netwerk-/vrijdagmiddagborrel kunnen houden. Het delen van kennis wordt ook gestimuleerd door verschillende themabijeenkomsten, met sprekers over onderwerpen die relevant zijn voor de doelgroepen. Zo is er onder andere bedacht om een themabijeenkomst ‘zakelijk social media inzetten’ te organiseren. Omdat de gebruiker betrokken is bij de gehele people-places community, ervaar je het gevoel dat je 'erbij hoort' in plaats van individueel te werken in een aparte ruimte. 
 
Professioneel profileren
Binnen people-places kun je je professioneel profileren. Zo heeft elke people-places locatie een gastheer/gastvrouw die de gebruikers ontvangt/begeleidt en wordt het bedrijfslogo weergegeven op een LCD-scherm via narrowcasting. Op deze manier krijg je het gevoel dat je je “eigen kantoor” binnen komt, terwijl je toch geniet van maximale flexibiliteit in het huren van een ruimte. Daarnaast kunnen landelijk of regionaal opererende organisaties eenvoudig gebruik maken van een ruimte die de uitstraling heeft van hun eigen organisatie, zonder dat ze daarvoor een locatie hoeven te exploiteren.

Ondersteunende diensten op maat met ‘Module Eigen Kantoor’
Door ook ondersteunende diensten op maat aan te bieden in de ‘Module Eigen Kantoor’, word je ‘ontzorgd’ van alle zaken waar je als (startende) ondernemer mee wordt geconfronteerd. Denk hierbij aan secretariële, administratieve of HR-ondersteuning. People-places stelt deze faciliteiten gratis, of tegen een laag tarief ter beschikking. Hierdoor kun je als kleine ondernemer sneller en tegen veel lagere kosten doorgroeien naar een professionele onderneming.